4 дни безплатна Синя зона в Пловдив

За Великден монтираха още 10 нови паркомата

Паркирането в „Синя зона“ ще е безплатно за пловдивчани и гостите на града през четирите почивни дни по случай великденските празници, които започват от 26 април – Разпети петък, и продължават до втория ден на Възкресение Христово –  29-ти април, Светли понеделник. Това съобщи директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ инж. Ненко Калакунов.

Той напомни, че работното време на „Синя зона“ в Пловдив е от 8:30 ч. до 17:30 ч. в периода от понеделник до събота включително.

Освен в неделя, за престой не се заплаща в дните на официалните празници и свързаните с тях почивни дни, припомни инж. Калакунов.

Припомняме, че цената за един час престой в „Синя зона“ е 2 лева. Таксуването може да стане чрез закупуване на талони от инкасатори, изпращане на SMS на кратък номер 1332 или чрез все по-предпочитаните паркомати.

„Тази седмица в „Синя зона“ монтирахме поредните 10 паркинг автомата и общият им брой вече е 53. Те са голямо удобство за гражданите, тъй като  дават възможност  за  30-минутен престой само срещу 1 лев. Важно е обаче издадените от машините талони да се поставят върху таблото на автомобила или друго видимо място“, посочи Ненко Калакунов.

Подобни статии

Top