Безплатни консултации при психолог, кинезитерапевт и логопед във фондация "Безгрижно детство" - DC news

Безплатни консултации при психолог, кинезитерапевт и логопед във фондация „Безгрижно детство“

Консултациите са насочени към деца с трудности в развитието и родителите им

Фондация „Безгрижно детство“* в Пловдив започва поредица от безплатни консултации при психолог, кинезитерапевт и логопед. Това съобщи за DCNEWS управителят на фондацията и кинезитерапевт Петър Кожухаров.

„Във фондация „Безгрижно детство“ се занимаваме с деца с трудности в развитието и прилагането на мултидисциплинарен подход, като целта е по-добро установяване на проблема и продължителна терапия. Започваме безплатни консултации за нови клиенти, като всеки специалист ще има отделна седмица, в която ще консултира желаещите, разказа Кожухаров.

Първата поредица от безплатни прегледи ще бъде с психолога на фондацията Пламен Въргов в седмицата от 20 до 24 февруари. При него могат да дойдат не само малки деца с родителите си, но също майки с деца над 10-12 до 18 години, а също и възрастни. По време на тези консултации ще се установи има ли проблем детето или не, дали може да се осъществи терапия в центъра или ще го насочат към съответния специалист.

Следващата серия от консултации е при кинезитерапевта Петър Кожухаров. Те ще се проведат в периода от 6 до 10 март.  За безплатните консултации с кинезитерапевт могат да дойдат и по-големи деца, които имат съмнения за гръбначни изкривявания или пък кърмачета, за които се предполага, че са недоносени и имат изоставане в развитието, поясни Кожухаров.

Консултациите с логопед ще бъдат в седмицата от 20 до 24 март. Логопедът Таня Иванова работи с деца с говорни дефицити, малчугани, които не изказват правилно някои букви, а също и с възрастни след инсулт.

Центърът на фондация „Безгрижно детство“ е с работно време от 9 до 18 ч. В тези часове ще може да бъдат назначени и консултации. Желаещите да получат такава консултация могат да си запишат час  на телефон 0882709110.

„Колкото по-рано се запишат хората, толкова е по-добре“, подчерта Петър Кожухаров.

Във фондацията се провежда и Академия за родители.

Часовете са всеки месец, като са разделени на две – Академия за бременни и Академия за родители. Датите и темите, по които се дискутира могат да бъдат открити на Фейсбук страницата на фондацията.

Академиите са безплатни и могат да се посещават в определените за това дни, като се провеждат в интервала от 14.30 до 17 ч. Добре е желаещите да се запишат на дадения линк предварително, тъй като залата, в която се провеждат занятията е с определен капацитет, обясни Петър Кожухаров.

Първите занятия са били през януари. През този месец първата дата е днес – 3 февруари, като тя е предвидена за Академията за бременни жени, а втората дата е за родители – на 24 февруари.

По време на часовете се представят различни теми, които се обявяват предварително. За днес темите са  „Протичане на раждането“, „Безопасен детски сън“ и „Ако мама не е щастлива“. За 24 февруари темите ще бъдат „Здравословни граници“ и „Как да въведем правила в семейството“.

*Офисът на Фондация „Безгрижно детство“ се намира на бул. „Марица-юг“ (под Пешеходния мост).

Подобни статии

Top