Безплатни консултации с водещ радиационен онколог в Пловдив

Лъчевата терапия е ключова част от лечението на рака

Специалистът по радиационна онкология проф. д-р Енис Йозяр  от болници Acibadem в Турция ще проведе безплатни консултации за български пациенти в град Пловдив днес. Консултациите са подходящи за пациенти с онкологични заболявания, които се интересуват от второ медицинско мнение или от възможностите за лечение.

50 до 60% от всички пациенти с онкологични заболявания преминават лъчетерапия в даден момент от живота си. Това е ключова част от лечението на рака и може да се използва както като основно лечение, така и като допълнение към оперативното лечение или химиотерапията. Съвременната медицина разполага с различни технологични устройства, които се използват в зависимост от вида, локацията и стадия на тумора.

Проф. д-р Енис Йозяр работи с най-новите технологии в областта на лъчетерапията, които са достъпни за лекарите в наши дни.

„Разполагаме с най-съвременните устройства за радиотерапия. Това обичайно са линейни ускорители, с възможности за IMRT, IGRT и стереотактично лечение. Имаме и някои по-специализирани уреди като Кибернож, който осигурява стереотактично лечение по цялото тяло, както и с Гама нож за мозъчни лезии. Разполагаме и с една съвсем нова технология, която се нарича ЯМР-направлявана радиотерапия“, обяснява проф. Йозяр.

MRIdian е последното достижение в тази сфера. Определян като „революция в лечението на рака“, апаратът съчетава линеен ускорител и вграден ядрено-магнитен резонанс (ЯМР). MRIdian позволява супер прецизност при облъчване, тъй като „вижда“ отлично тумори дори в меките тъкани и улавя движенията им при дишане в реално време по време на процедура. Може да се използва за лечение на тумори по цялото тяло, но е особено полезен при рак на черния и белия дроб, коремната област и панкреаса – онези области от тялото, които са трудно достъпни и се изместват с дишането, което затруднява точното прицелване в засегнатите от рак тъкани с досегашните устройства.

Acibadem  беше сред първите в света, внедрили новата технология през септември 2018 г. От тогава, повече от 300 пациенти са лекувани с новото устройство с много добри резултати.

Подобни статии

Top