Безплатни очни прегледи за малчуганите от детските градини в район „Тракия“

Прегледите се правят след писмено съгласие на родителите

Започна тазгодишната кампания за безплатни очни прегледи на малчугани от подготвителните групи в детските градини в „Тракия“. На старта й, който бе даден в детска градина „Десислава“ присъстваха кметът на района Костадин Димитров, заместник-кметът Веселина Стоянова и началникът на отдел „Образование, социална и европейска политика“ Лиляна Власова.

„Бих искал да Ви благодаря за благородната ви дейност, насочена към здравето на нашите деца. Профилактиката на зрението от ранна възраст е изключително важно, особено в този дигитален свят“, заяви по този повод Костадин Димитров.

Инициативата е под надслов „Весели очички“, организира се за поредна година от Лайънс клуб и Националния център за рехабилитация на слепи в партньорство с районното кметство.

Прегледите се правят след писмено съгласие на родителите. Те се извършват с модерен медицински апарат, който наподобява фотоапарат и чрез звуков сигнал привлича вниманието на децата. При констатиране на отклонения в параметрите на зрението се уведомяват родителите за последващи консултации със специалисти и назначаване на адекватно лечение.

 

Подобни статии

Top