Безпрецедентна инвестиция в образователната инфраструктура на Пловдив

Общинският съвет гласува приноса на Общината в размер на 3 291 006 лева

Задава се безпрецедентна инвестиция в пловдивската образователна инфраструктура, предава репортер на DCnews.bg. Зам.-кметът по образования Стефан Стоянов нарече случващото се историческо, нещо, което – по думите му, до момента не е правено, а именно – почти 15 000 000 лева ще бъдат вложени за изграждане на ясли, детски градини и училища в града под тепетата (по-точно 14 817 367 лева).

Като свое задължение Община Пловдив има участие с 3 291 006,81 лева съфинансиране. С 47 гласа „За“, без нито един възпротивил се или въздържал се общинските съветници току-що одобриха тези средства да се заложат и осигурят от бюджета на Общината в рамките на 3 години. Ето и обектите, по които ще се работи:

Изграждане на нова детска градина за 4 групи в район „Южен“;

Изграждане на нова детска градина за 8 групи в район „Тракия“;

Изграждане на пристройка за нови две групи към детска ясла „Веселеушка“ в район „Източен“;

Преустрояването на ОДЗ „Буратино“ за разкриване на три нови групи и изграждане на физкултурен салон; както и преустрояването на детска градина „Чучулига“ за още 2 групи и изграждането на физкултурен салон.

Изграждане на нова сграда на ОУ „Княз Александър Първи“ в район „Централен“, както и ремонт и реконструкция на корпус на СУ „Константин Величков“ в район „Южен“.

Подобни статии

Top