Безценни колекции от марки показва тазгодишното издание на „Булколекто“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

„В дигиталната епоха единствено пощенските марки няма да се дигитализират“, прогнозира министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, преди да открие изложбата и „Булколекто 2019“. След това той и останалите официални лица валидираха поредицата „Стари ветроходни кораби“, на която са изобразени плавателни съдове от древността до Ренесанса.

„Художествената стойност на изданието е висока, то е и много ценно, защото е отпечатано в едва 1000 екземпляра„, каза министър Желязков.  С особен интерес той разгледа  колекцията на Идор Гатти.

След откриването  беше валидиран  и блок „500 г. от смъртта на Леонардо”. През следващите дни ще бъдат пуснати в употреба илюстрована пощенска карта „140 г. от подписването на Цариградския мирен договор”, каре от 4 пощенски  марки „100 г. от рождението на Николай Хайтов”,  блок „Защитени видове в Бургаското езеро – видра” и блок „Национални носии”.  Те  се продават в специалната  пощенска станция, демонстрираща и услугите на компания „Български пощи“, която има силно присъствие на изложението.

1 2 3

Подобни статии

Top