Безводие в половин Асеновград, свързват магистралния водопровод

Половината Асеновград остава без вода днес заради аварийна подмяна на магистрален водопровод.

Безводието обхваща трите големи квартала в града -„Изток“, Запад“ и „Баделема“. Чешмите ще пресъхнат и за част от жителите в центъра на Асеновград и района на  „Свети Георги“.

Участъкът, който се ремонтира е от 70 метра и се намира между улиците „Александър Батенберг“ и „Панайот Сребров“. Подмяната на съоръжението започна още в събота, когато се наложи да бъде спряно движението в зоната,  тъй като тръбата пресича една от главните улици  на Асеновград – „Христо Ботев“. Ремонтът се прави изцяло със средства на водното дружество.

Днес четири екипа от местното ВиК дружество работят на място. Предстои да бъдат положени новите ПВЦ тръби, след което да бъдат направени и самите връзки, обясни за DCNES заместник-началникът на ВиК-Асеновград Иван Трайков.

Мястото е едно от най-проблемните в града, с чести спуквания на тръбите и часове безводие за жителите на два от големите квартали в Асеновград- „Баделема“ и „квартал „Изток“.

Освен смяна на старата водопроводна тръба с нова строително-монтажните дейности предвиждат още подмяна на спирателния кран и възстановяване на пътната настилка.

Работата по подмяна на водопровода  трябва да приключи днес, а водоподаването възстановено до края на деня.

Подобни статии

Top