БФС готви тесла за побойника от ЦСКА-София

Ботев не подаде жалба, но ДК на БФС може да накаже за 8 мача администратора, който удари с глава Йордан Минев

От Ботев решиха да постъпят великодушно и да не подават жалба за поведението на администратора на ЦСКА-София Димитър Вутов след мача. Известно е, че служебното лице на „червените“ потърси след мача саморазправа с Йордан Минев от Ботев и удари с глава защитника на „жълто-черните“. В конфликта се включи и кондиционният треньор на ЦСКА Томас Нойберт, но този път той не бе толкова агресивен и остана встрани от сблъсъка.

Вутов и Минев трудно бяха разтървани от футболистите на двата отбора, като в ролята на умиротворители влязоха Раул Лое от домакините, както и вратарите на Ботев Иван Чворович и Даниел Кайзер, както и бразилецът Алваро Юлиано.

Твърде възможно е обаче дежурният делегат на срещата да е описал инцидента в доклада си. Това би донесло тежко наказание на администратора Вутов, пише „Меридиан мач“.

Според чл. 34, ал. 1, т. 6 на Дисциплинарния правилник на БФС и във връзка с чл. 23, ал. 2, т. 2 (е) той рискува да бъде наказан за удара да не стои на резервната скамейка на ЦСКА в следващите 8 мача и да плати глоба от 1500 лева (половината от сумата, която се плаща от треньорите) за хулиганското си поведение.

Снимка: 7dnifutbol.bg

Подобни статии

Top