БФС не отложи останалите мачове на ЦСКА 1948

От Локомотив (Пловдив) излязоха със специално протестно изявление

Спортно-техническата комисия на БФС не уважи искането на ЦСКА 1948 за отлагане и пренасрочване на останалите двубои на клуба и те ще се проведат по предварително обявената програма. Така дербито с ЦСКА на 7 май трябва да се играе по програма.

От ЦСКА 1948 излязоха с конкретни предложения как да бъде променена програмата на срещите в Първата шестица и заплашиха, че няма да излязат в мача срещу ЦСКА.

От Локомотив (Пловдив), чийто мач с „числата“ вече бе отложен, пък излязоха с протестно изявление, че БФС не съди с еднакъв аршин точно в най-важната част от шампионата.

„Уважаеми локомотивци,

в понеделник (03.05) спортно-техническата комисия към БФС взе решение срещата от XXVII–ми кръг на Първа лига с ЦСКА 1948, насрочена за 04.05.2021 г от 17:30 часа, да се отложи. Причината – множество положителни проби за коронавирус в състава на “червените”.

Днес (05.05) ръководството на БФС излезна с изявление, в което се посочва, че следващите две срещи на ЦСКА 1948 няма да бъдат отложени.

Смятаме, че именно БФС трябва да дава пример и да следи за спазването на феърплея и равнопоставеността между клубовете. На мнение сме, че такъв пример в този момент липсва – при абсолютно същите обстоятелства мач между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София в петък ще има.

Цялата тази ситуация идва в най-важния момент от първенството – определяне на евроучастниците на България, като може да породи само излишно напрежение.

Ръководството на ПФК Локомотив е крайно разочаровано от днешното решение на БФС и очаква от родната футболна централа да не ощетява нито един тим в първенството.

Призоваваме да бъдат взети спешни и адекватни мерки, направени необходимите корекции в програмата, както и да бъде приложен един и същи критерий в идентични сутиации, като тази от последните дни.“

Подобни статии

Top