БФС: Няма да има извънреден конгрес, а редовен на 18 март догодина (ВИДЕО)

Адвокат Величков: Днешният Изпълком е незаконен, Бербатов завежда съдебен иск

Изпълнителният комитет на БФС отхвърли искането за свикване на извънреден конгрес на 21 септември, входирано от екипа на Димитър Бербатов, тъй като част от подписите в събраната подписка не са валидни. БФС обяви, че ще има редовен конгрес на 18 март 2022 година.

„Това са фактите, документацията беше прегледана трикратно от нарочна комисия, която беше назначена. От 191 клуба, всичките до един редовни членове на БФС, документацията на 35 клуба не беше в съответствие с изискванията на закона, поради което оставят 156 клуба под това искане и не е налице необходимият минимум от клубове, една трета или 177, за свикване на Извънреден конгрес“, обяви вицепрезидентът на БФС Борислав Попов след днешното заседание на Изпълкома.

„Очевидно имаше желание на част от членовете на БФС да има извънреден конгрес и поради тази причина беше създадена комисията и беше разгледано тяхното желание. Преди това имаше искане на други 330 клуба за редовен конгрес. По повод двете искания Изпълкомът реши редовният конгрес да бъде на 18 март 2022 година. Когато всичко е организирано, тогава ще ви кажа дали аз ще се кандидатирам“, заяви президентът на футболната централа Борислав Михайлов.

Той отговори и на обвиненията от страна на члена на екип на Димитър Бербатов – Петър Величков, че днешният Изпълком не е свикан по законов ред.

„Г-н Величков да не си говорят с празни приказки. Днешният Изпълком си е свикан по член 50 със знанието на членове на Изпълкома. Всичко е законово, което е свикано днес“, каза Михайлов.

Днешното заседание на ИК е напълно нелегитимно и е свикано в грубо нарушаване на Устава на БФС. Това за съжаление прави нелегитимни всички решения, които ще бъдат взети на него“, обяви по-рано днес членът на Изпълкома на БФС Петър Величков.

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов, който искаше от футболния съюз да проведе извънреден конгрес, излезе с пост на страницата си във Фейсбук и обяви, че ще заведе съдебно дело срещу централата.

Подобни статии

Top