БФС свика спешна закрита среща с клубовете

На нея ще бъдат обсъдени бъдите действия в ситуацията с коронавируса и откъде отборите могат да получат финансови компенсации

Във връзка с временното преустановяване на футбола в България заради епидемията от COVID-19 и изразените притеснения от страна на клубовете от създалата се ситуация, ръководството на Българския футболен съюз организира специална работна среща на заинтересованите страни в понеделник, 23 март, от 11:00 часа в Национална футболна база „Бояна“. На дискусията ще присъстват както представители на БФС, така и ръководителите на Професионалната футболна лига, на Асоциацията на българските футболисти и на Аматьорската футболна лига.

Заради препоръките на Националния оперативен щаб, срещата ще се състои в максимално тесен кръг и без присъствие на представители на медиите, като резултатите ще бъдат оповестени своевременно в информационните канали на БФС.

Срещата вероятно идва и по повод официалното искане на ЦСКА-София за финансови компенсации от страна на футболната ни централа към клубовете, които отчитат рекордни загуби заради забраната за провеждане на мачове или от такива без публика в бъдеще.

„В тази ситуация всеки клуб, всеки сам за себе си, трябва да взима решения. Например, в Англия има нискоразредни клубове, които замразиха договорите на играчите си. Не мисля, че БФС е органът, който трябва да компенсира нашите отбори. Със сигурност това ще се коментира на най-високо ниво“, заяви пред NOVA директорът „Маркетинг и комуникации“ към БФС – Христо Запрянов.

Подобни статии

Top