БФС удължава договора на Ясен Петров

Националният селекционер ще получи кредит на доверие и за евроквалификациите, БФС се обърна към УЕФА и ФИФА за Ники Михайлов

БФС ще активира клауза за удължаване договора на Ясен Петров.

В централата са доволни от работата, свършена от специалиста до момента. Петров пое трикольорите през януари тази година.

Тогава вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, който е и отговорник за националните тимове, обяви, че контрактът на специалиста е за 1+1 години.

Именно опцията за удължаване с още 1 година ще бъде активирана от централата. През ноември приключват квалификациите за световното първенство. През този месец България направи равен с Италия като гост и победи Литва с 1:0 у дома, за да съхрани надежди за второто място в групата и евентуално участие на бараж.

„Поставихме му за цел да обнови отбора“, каза Костадинов на 14 януари. Очевидно е, че Петров се справя повече от добре с тази задача и най-логичното нещо е да получи кредит на доверие и за евроквалификациите, констатират от Бояна.

Ясен Петров замени Георги Дерменджиев, чийто договор изтече през декември 2020-а и от БФС не го продължиха.

Утре България приема Грузия в контрола. Двубоят е от 19:30 часа (пряко по БНТ 3). При това завъртане трикольорите почиват.

Италия приема Литва, а Швейцария гостува на Северна Ирландия. УЕФА определи северномакедонеца Игор Стойчевски за съдия на спаринга. Помощници ще са сънародниците му Даниел Василевски и Слаган Марковски.

Четвърти съдия ще е Ивайло Стоянов-Сватбата, пише „Тема Спорт“, докато „Мач Телеграф“ съобщава, че вчера БФС стартира тежка кореспонденция.

От централната изпратиха запитвания до ФИФА и УЕФА заради Николай Михайлов. Както е известно, той получи червен картон в неделя без да влезе в игра.

Ясен Петров и помощниците му искат да знаят дали може да го ползват в контролата с Грузия утре или не.

Подобни статии

Top