Би звънецът в НУ "Христо Ботев" (ГАЛЕРИЯ) - DC news

Би звънецът в НУ „Христо Ботев“ (ГАЛЕРИЯ)

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев гостува за първия учебен ден

„Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, но най-вълнуващ е за първолаците, които днес прекрачват прага на училището и поемат по един дълъг път, водещ към наука и нови хоризонти. На всички ученици пожелавам с труд и постоянство да натрупват нови знания,  да придобият различни умения и да постигнат блестящи успехи. На добър час!“

Това заяви при откриване на учебната година в НУ „Христо Ботев“ кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. Директорът на учебното заведение Иван Пенев поздрави учениците и им пожела здраве, успехи, постоянство и  упоритост. Той увери, че са създадени правила за мерки за превенция на COVID-19, които ще се спазват стриктно.

Традициите с посрещането на знамето и въвеждането на първокласниците през прага на училището бяха най-емоционалните моменти в днешния празничен ден. На събитието присъстваха Георги  Титюков- заместник-кмет на Община Пловдив, Георги Попов-Тумби-бивш футболист на „Ботев“ (Пд) и националния отбор, бивши учители и членове на Училищното настоятелство и Обществения съвет.

В НУ „Христо Ботев“ се обучават 431 деца и ученици, като в учебното заведение са обособени 5 паралелки в първи клас, общо 98 първолаци.

Подобни статии

Top