Библиотека на открито в район „Северен“

 Инициативата има и свое мото, което е  „Любов към вълшебницата книга”

Денонощно работеща библиотека на открито вече има в пловдивския район „Северен“. Тя се намира в  непосредствена близост до районното кметство с адрес на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А.

Библиотеката е напълно безплатна, а книгите в къщичката могат да се взимат свободно за четене, като всеки на свой ред може да остави книга за следващите читатели. Инициативата има и свое мото, което е  „Любов към вълшебницата книга”.

  „ Целта ни е да обогатим градското пространство и да провокираме интереса на малки и големи жители на район „Северен” към книгата”, сподели кметът на района Ральо Ралев.

 Къщичката за книги и атрактивните надписи по нея „Вземи. Прочети. Върни“ привлякоха веднага вниманието

на десетки жители на „Северен“, а когато разбраха каква е целта й , веднага се натрупаха желаещи да си вземат от предложените заглавия. Сред подредените за откриването на къщичката книги се четяха заглавия на световни и български класици, а и томчетата бяха в отлично състояние.

Очакването  е малката библиотека на открито да заработи за радост на всички, но най-вече на деца и ученици, които могат да открият в книгите възможност за размах на своята мисъл, въображение и емоции.

    „Надявам се гражданите да подкрепят идеята ни и да използват пълноценно къщичката за книги, като тя може да стане място за срещи, разговори, споделяне и размяна на книги и идеи. Това е първата малка библиотека на открито в „Северен” , но при  интерес и желание от страна на жителите инициативата може да има продължение и на други места в района”,  коментира инж. Ральо Ралев.

 

Подобни статии

Top