Библиотеката в Асеновград с летен оперен спектакъл

Градска библиотека „Паисий Хилендарски” и ЦЗО ”Едикта” ви канят на Летен концерт, посветен на радостта, любовта и красотата ще се състои тази вечер в Градската библиотека „Паисий Хилендарски“.  Началото е в  18:30 и  във фоайето на библиотеката с участието на Гиргина Гиргинова (сопран) и Владимир Попов (баритон).

В програмата на концерта са включени арии и дуети из оперната и оперетната съкровищница от композиторите Моцарт, Щраус, Калман, Лехар, както и шедьоври от песенното творчество на Шуберт и Беинса Дуно

Гиргина Гиргинова (сопран) е родена в София. От ранна възраст посещава уроци по пиано и солфеж. От 12 години пее в Детския хор на БНР, с чийто състав концертира в Европа, САЩ и Япония.

Носител на редица награди от национални и международни конкурси. От 2007 г., в продължение на 11 сезона е артист-солист на Държавна Опера – Русе, където поддържа значителен оперен, оперетен и камерен репертоар – повече от 25 оперни и оперетни роли, над 10 кантатно-ораториални солови партии, множество песни и песенни цикли.

Владимир Попов (баритон) е роден в гр. Русе. Учи в Държавната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София, в класа по пеене на проф. Илка Попова, където се дипломира с пълно отличие като Магистър през 2004 г.

Лауреат е на конкурсите „Светослав Обретенов“ – Провадия, Втора награда, и „Любомир Пипков“ – София, Първа награда.

След завършването си усъвършенства своите умения при големите български певци Никола Гюзелев и Гена Димитрова. Работи регулярно и с изтъкнатия вокален педагог Георги Делиганев.

През 2014 г. защитава докторска степен по музикознание и музикално изкуство с обширен дисертационен труд, посветен на историята на Русенска опера.

Подобни статии

Top