Биг Бенд Пловдив с уникален концерт в район „Западен“ (СНИМКИ)

Паркът се оказа тесен за желаещите да се насладят на концерта

Биг Бенд Пловдив зарадва район „Западен“ с прекрасен концерт. Музикантите гостуваха по покана на кмета на района Димитър Колев, като събитието е част от лятната програма на отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив.

Пространството пред храм „Свети Климент Охридски“ в парк „Ружа“ се оказа тясно за всички, желаещи да се насладят на програмата на Биг Бенд Пловдив. Те чуха и изпълнения на големите таланти от Арт Войс Център, а гвоздей на програмата беше репертоарът от български песни, изпълнен от солистката Едит Унджиян.

Биг Бенд Пловдив е създаден през 1999 година. Репертоарът им е изключително широк – от класически джаз до съвременни латино и поп изпълнения. Диригент на състава е Николай Гешев. Завършил Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в родния си град, той е едновременно и тромбонист, и диригент. Биг Бенд Пловдив участва редовно в повечето общоградски празници на открито, а от няколко години си партнира на сцената с талантите на Арт Войс център.

Подобни статии

Top