Билборд падна на пътя Пловдив – Асеновград от силния вятър

Силният вятър в Пловдив събори много дървета и клони тази нощ.

На общо 11 сигнала за паднали клони и дървета са се отзовали от пожарната и общината. На 5 от сигналите са се отзовали от община Пловдив, на останалите са изпратени пожарникари, съобщи Петър Тосков зам.-директор на РДПБЗН. Един от сигналите е бил от Белащица, друг от Брезово, а останалите девет са от Пловдив, уточни Тосков.

Стихията снощи е съборила билборд и пътни знаци по пътя Пловдив – Асеновград, пише Радио Пловдив.  Пострадали няма. Съоръженията вече се укрепени.

Дърво е паднало на оградата на стадион „Ботев“. Паднали клони има и по бул. „Найчо Цанов“. Екипи на ОП „Градини и паркове“ вече работят по отстраняването им.

Всички пътища от републиканската пътна мрежа в Пловдивска област са почистени от паднали дървета заради силния вятър, съобщиха дежурните диспечери от Областно пътно управление – Пловдив.

Най-сериозно е било положението снощи по пътя Пловдив – Карлово, където при разклона до село Михилци е паднало дърво, но то е било отстранено своевременно и до затваряне на пътя не се е стигнало.

Напълно овладян е пожарът в района на жп-линията между Карлово и Баня, близо до село Дъбене, който се разгоря около 20.00 ч. снощи. Пламнали са сухи треви и храсти от двете страни на линията, а силният вятър е разгорял огъня. Един противопожарен екип още е на място, за да следи огънят да не се разгори отново.

Припомняме, че заради пожарът се наложи движението на влаковете да бъде спряно за кратко. Забавяне е имало само за един влак по направлението Карлово-Пловдив.

Спряха влак заради пожар край релсите

Снимката е информативна

Подобни статии

Top