Биляна Дудова е на полуфинал на Световното в Осло - DC news

Биляна Дудова е на полуфинал на Световното в Осло

Мими Христова е с извадено рамо и няма да се бори за бронза тази вечер

Биляна Дудова е на крачка от финалите на Световното първенство по борба в Осло, Норвегия. На старта в категория до 59 килограма четирикратната европейска шампионка постигна светкавична победа за 43 секунди срещу Инета Дантаите (Литва) с технически туш 10:0. На четвъртфиналите Дудова постигна нова категорична победа с технически туш 10:0 срещу шведката Сара Линдберг. Така за място на финала по-късно днес Дудова ще излезе срещу индийката Сарита Сарита, шампионка на Азия.

Полуфиналните битки днес са от 17:45 часа.

При 57-килограмовите Евелина Николова започна с успех срещу Юлия Писаренка (Беларус), но след това загуби с туш в четвъртфиналите от японката Сае Нанджо, световна шампионка за девойки и победителка на Световната купа през 2020-а. В следобедния сеанс азиатката ще срещне Хелен Марулис, олимпийска шампионка от Рио 2016 и трета от игрите Токио 2020, и при успех Евелина ще продължи в репешажите за бронза.

От надпреварата отпадна София Георгиева след загуба в първия кръг от Анастасия Зимянкова (Беларус) с 5:8.

Мими Христова, която вчера получи травма в полуфиналите и загуби с туш в категория до 65 кг, няма да излезе в битка за бронза тази вечер. Контузията на европейската шампионка от 2020 се оказа сериозна – извадено рамо.

Утре участието започват класиците – Дейвид Димитров (72), Айк Мнацаканян (77) и Тарек Абделслам (82).

Подобни статии

Top