Биляна Дудова не се яви на кантара, Тайбе Юсеин отива на Евро 2022

Световната и европейска шампионка обяви, че от федерацията я правят на маймуна, треньорът ѝ пожела на Тайбе да спечели ново злато за България

Световната и европейска шампионка в категория до 59 кг Биляна Дудова не се яви на кантара преди преборването между нея и Тайбе Юсеин за определяне на представителката ни в категория до 62 кг за участие на Европейското първенство в Будапеща от 28 март.

След извънредно решение на БФБорба преборването трябва да бъде днес в Благоевград, тренировъчна зала. Толеранс 1 кг. Кантарът беше от 08:00 часа в хотел „Монте Кристо“, но Дудова не се яви.

Така Тайбе Юсеин ще пътува утре с отбора за унгарската столица Будапеща.

„Благодаря на федерацията по борба, че се сетиха за мен в събота следобед, за да ме уведомят, че в неделя ще бъде поредното преборване за Европейското първенство в Будапеща. Ден преди пътуването за състезанието. Благодаря, че ме „направиха на маймуна“ с поредния цирк… след всичките ми постижения за България и БФБ. Една седмица чудене, за да ме изкарат виновна накрая!“, коментира пред bTV разочарованата Дудова.

Треньорът на Биляна Дудова – Георги Калчев, пък излезе с писмо до медиите относно скандала с Тайбе Юсеин.

Ето какво пише в него без редакторска намеса:

До УС на БФ Борба

До Валентин Райчев, генерален секретар

с копие до медиите

Уважаеми колеги, като личен треньор на Биляна Дудова и човек, който мисли за бъдещето на българската борба, реших, че след създалото се огромно напрежение около двете достойни момичета, не е необходимо да ги подлагаме отново на нов стрес!

Райчев, били сме с теб в подобни ситуации и знаем отлично резултата. Психиката е най-важното нещо в едно състезание. Едно поредно хвърляне в поредна стресова ситуация, ден преди отпътувнето им за ЕП, независимо коя ще победи, неминуемо би им се отразило на резултата на самото ЕП.

Пожелаваме успех на Тайбе! И дано спечели ново злато за България, защото го заслужава.

Надяваме се, в бъдеще да продължат спора за категорията на тепиха – при ясни и точни условия и да не се стига никога повече до подобни ситуации.

УСПЕХ!

Георги Калчев.

Подобни статии

Top