Биляна Дудова с трета европейска титла!

Миглена Селишка и Ивелина Николова останаха със сребро, чакаме нова титла от Тайбе Юсеин

Биляна Дудова спечели третата си европейска титла в женската борба, след като се наложи с 3:0 над рускинята Светлана Липатова на финала в категория до 59 килограма на континенталния шампионат в Букурещ.

Липатова загуби точка за пасивност в средата на първата част, която завърши при резултат 1:0 в полза на Дудова. И през вторите три минути борбата между двете продължи да бъде предимно ръце в ръце, което беше предизвикано най-вече от пасивността на Липатова. Тя обаче не издържа на отличните атаки на Дудова и 1:30 минути преди края българката получи още две точки, които почти й гарантираха златния медал.

Последната минута премина при доминация на Дудова на тепиха и тя спечели с краен резултат 3:0. С това българската борба заслужи първи златен и общо трети медал в Румъния.

Треньор на Липатова и руския национален тим за жени е българинът Симеон Щерев.

„Трябваше да взема победата за България“, заяви Биляна Дудова след успеха си. Тя направи това след загуби на нейните съотборнички Миглена Селишка и Ивелина Николова.

„Усещането е страхотно, защото това ми струва много усилия. Трябваше да взема победата за България. Благодаря на треньорския щаб, на момичетата в отбора, на клуба ми и на министерството. Този медал беше труден за мен, защото лекувах травма и бях в нова категория, но се доказах отново. Имам трета европейска титла“, каза тя в интервю за БНТ.

„Вече съм една от по-добрите в борбата и се радвам, че завърших първенството без загубена точка. Това показва, че заедно с треньорите вървим напред и постигаме нашите цели“, добави Дудова.

„Голямата цел е да се възстановя от всички травми. Очаква ни много, много работа, за да вземем квоти“, завърши трикратната европейска шампионка.

Подобни статии

Top