Бира с латинки и виолетки разработи доцент от УХТ

Надежда Петкова от катедра „Органична химия и неорганична химия“ грабна приза за изявен млад учен

Тя участва в 13 проекта за здравословен начин на живот

Доц. д-р инж. Надежда Петкова от Университета по хранителни технологии /УХТ/ е победителят в тазгодишното издание на националния конкурс „Изявен млад учен в областта на органичната химия“ на името на акад. Иван Юхновски. Наградата й бе връчена днес на тържествена церемония в Химикотехнологичен и металургичен университет /ХТМУ/ от ректора проф. д-р инж. Сеня Терзиева-Желязкова. Това стана при откриването на XVII Научна постерна сесия за млади учени, докторанти и студенти, организирана от ХТМУ.

Отличието се присъжда за четвърти пореден път на изявен млад учен до 35 години, автор на богата и висококачествена научна продукция в областта на органичната химия.

Доц. Петкова от катедра „Органична химия и неорганична химия“ в УХТ е представила през комисията на конкурса 47 от свои публикации, направени през 2018 и 2019 г. Всички са индексирани в авторитетни и световно признати бази данни – Web of Science и Scopus. Освен това в този период е участвала в 14 научни форума у нас – конгреси и симпозиуми, както и в 4 извън страната.

1 2

Top