„Бисер” над асеновградското село Добростан привлича туристи

Над 700 души са посетили пещерата „Добростански бисер”

Красиви пещерни образувания, впечатляващи със своите форми сталактити, сталагмити и сталактони разпалват въображението на туристи от цялата страна. Над 700 души са посетили пещерата „Добростански бисер” край село Добростан в близост до Асеновград,  която допреди две лета бе затворена за посетители. Подземната атракция отвори врати отново на 1 май и вече е изключително популярна сред любителите на подземния свят.

Макар да работи само през почивните дни, желаещите да посетят най-новия туристически обект в община Асеновград не липсват. Пещерата е лесно достъпна, осветена, и е една от най-красивите в Родопите.

„Имаме групи от цялата страна. Това са хора, които са отседнали в подножието на тракийското светилище Белинташ. Те почиват в околностите на село Врата и махала Кабата”, обясни директорът на ОП „Туризъм” Димитър Кирков.

До края на туристическия сезон,

който ще продължи до октомври, се очаква подземния феномен да бъде видян от близо 5 хиляди души.

Туристическата обиколка, която продължава около 15 минути струва  5 лева за възрастен. Учениците и пенсионерите пък  плащат само три лева вход.

Пещера „Добростански бисер” е една от дванайсетте социализирани пещери в България и е петата, отворена за туристи в Родопите. Особена атракция са пещерните езерца. „Доборостански бисер” е третата пещера в района, в която има прилепна колония.

Подобни статии

Top