Битката за Пловдив: 55% очаквана избирателна активност. Кой води в надпреварата?

Около 55% избирателна активност се очаква в Пловдив на предстоящите местни избори на 27 октомври.

Това става ясно от експресно проучване на „Маркет ЛИНКС” по поръчка на bTV, проведено сред 542 лица над 18 г., в периода 21 – 24 септември по метода на прякото-лично интервю под тепетата.

14% от анкетираните заявяват позиция, че няма да гласуват, 10 на сто са на мнение, че „по-вероятно е да не гласуват”, а 17% са отбеязали, че „по-вeроятно ще гласуват”.

Социологическото проучване показва, че най-голяма подкрепа за кмет на Пловдив получава кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров – 21%. На второ място с 19% е Славчо Атанасов от ВМРО с 19%. В тройката е и независимият кандидат  Дани Каназирева, издигната от „Съюз за Пловдив” с 11%.

Четвърти остава Николай Радев от БСП с 8% подкрепа, а други кандидатите на „Кауза Пловдив“ и „Демократична България” са с около 2%.

Според Добромир Живков от „Маркет ЛИНКС“ битката в Пловдив ще е много оспорвана не само на първия тур, но и на балотажа и е много трудно да се прогнозира.

Управляващата партия печели и най-много общински съветници в Пловдив. Според допитването 30% от анкетираните подкрепят ГЕРБ, а на второ място са БСП с 22%. За общински съветници от ВМРО  биха гласували 8% от пловдивчани, за независим кандидат – 5%, а Демократична България събира 2%.

Подобни статии

Top