Битовата престъпност докара главния прокурор в Белозем (ВИДЕО)

Там преди дни маскирани бандити жестоко пребиха и ограбиха старица

420 души са проверени при специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в община Раковски. Установени са 59 криминално проявени лица, образувани са 5 досъдебни производства за различни престъпления, сред които незаконен дърводобив и фалшифициране на пари.

Вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Иван Гешев посетиха и кметство Белозем. Там те са разговаряли с местната управа и хора от района, като са поели ангажимент до края на годината мерките срещу битовата престъпност да дадат резултати.

Визитата в Белозем е свързана с мащабната полицейска операция в селото, където преди дни маскирани бандити ограбиха и се гавриха с възрастна жена.

Акцията бе изрично разпоредена от главния прокурор, като част от обявените от него решителни мерки срещу битовата престъпност и бандитизъм. По думите му, операцията се извършила със съвместните усилия на прокуратурата и пловдивската полиция.

Предприетите действия са довели до конкретен напредък в издирването, съобщи и областният директор на МВР ст. комисар Йордан Рогачев.

Според БЛИЦ при акцията има и задържани. Седем души са арестувани днес, образувани са 7 бързи производства за съхранение на неистински парични знаци, за незаконен добив на дървен материал, за съхранение на акцизни стоки и други.

Източник: БНР

Подобни статии

Top