Бивш финансов контрольор в ОДМВР-Пловдив е новият директор на ГД „Национална полиция“

Главен комисар Станимир Станев бе представен днес пред състава на дирекцията

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков главен комисар Станимир Станев е преназначен за директор на Главна дирекция „Национална полиция“. Днес той беше представен пред състава на дирекцията.

Главен комисар Станимир Станев е роден на 04.06.1965 г. в гр. Пловдив. Завършил е висше образование в ТУ – Габрово през 1996 г., с образователно-квалификационна степен “Магистър”, с професионална квалификация „Електроинженер“ и Международна академия за правоприлагане в Будапеща.

На служба в МВР е назначен на 26.09.1992 г. Започва работа като държавен служител в Транспортна полиция в Пловдив, която е оглавил през 2009 година. Бил е началник на отдел „Транспортна полиция“ в ГД „Криминална полиция“, началник на сектор в „Специализираното полицейско управление“ – София, началник на отдели в ГД „Криминална полиция“, финансов контрольор в ОД на МВР-Пловдив.

През 2019 г. е назначен за финансов контрольор в ОД на МВР-Кърджали, а след това за инспектор в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“.

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 4.12.2020 г. е назначен за заместник-директор на ОД на МВР-Кърджали.

Семеен, с две деца.

Досегашният директор Николай Хаджиев е преназначен на друга позиция в системата на МВР.

Top