Бивш голмайстор на Марица и Ботев бяга от урагана Ирма (ВИДЕО)

Българският нападател на американския „Тампа Бей Роудис“ Георги Христов напусна Тампа със семейството си

Българският нападател на американския „Тампа Бей Роудис“ Георги Христов напусна със семейството си Тампа заради урагана Ирма.

„Вече втори ден пътуваме. Резервирали сме си хотел в Южна Каролина. Решихме обаче да не изминаваме разстоянието наведнъж и преспахме в Джаксънвил. Почти всички мои съотборници също избраха да се изнесат на север, докато отмине ураганът“, обясни по телефона пред „24 часа“ 32-годишният пловдивчанин.

През миналата седмица „Тампа Бей Роудис“ имаше гостуване на „Харисбърг Айлъндърс“ в USL (второ ниво на футбола в САЩ), спечелено с 3:2 с 2 гола на Христов. След завръщането от него футболистите са поели в различни посоки, за да не станат свидетели на урагана.

„Собственикът на нашия клуб Бил Едуардс поиска от ръководството на лигата да бъде отложен следващият ни мач, който пак бе гостуване, за да можем да се погрижим за семействата си. Ние живеем в апартамент в солидна бетонна сграда. Преместихме мебели и други неща далече от прозорците, за да не пострадат. В сряда или четвъртък ще се завърнем“, каза още бившият голмайстор на Марица и Ботев.

Снимка: rowdiessoccer.com

Подобни статии

Top