Бивш шеф на Четвърто РУ поема пловдивската полиция (ОБНОВЕНА)

Ст. комисар Йордан Рогачев оглавяваше досега ОДМВР-Пазарджик

Досегашният шеф на пазарджишката дирекция на полицията ст. комисар Йордан Рогачев е преназначен със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов за директор на ОДМВР-Пловдив. Рогачев, който допреди пет години оглавяваше Четвърто РУ под тепетата, се завръща на бял кон в късния следобед, потвърдиха и от пресцентъра на МВР пред DCNEWS.

Рокадата между двете дирекции става факт, след като досегашният директор на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков бе е сменен и преместен в Кърджали, за да оглави тамошната дирекция на МВР. Вчера вечерта той бе представен пред екипа на кърджалийската полиция.

Атанас Илков поема днес ОДМВР-Кърджали. Кой ще е новият директор на полицията в Пловдив?

Йордан Рогачев е роден на 24.12.1976 г. Завършил е Академията на МВР и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.  В кариерата си е преминал през всички изпълнителски и ръководни нива – от автоконтрольор в сектор „Пътна полиция“, началник на група „Охранителна полиция“ при РУ-Велинград и негов началник, началник на група в СПУ-Пловдив, внд началник на ІV-то РУ „Полиция“ гр. Пловдив. От юли 2014 г. той е директор на ОДМВР-Пазарджик.

Ст. комисар Рогачев ще бе представен днес следобед пред служителите на ОДМВР-Пловдив. Церемонията не бе открита за журналисти.

Снимка: пресцентър МВР

Подобни статии

Top