Бивш заместник-вътрешен министър се самоуби

Румен Андреев се е пострелял в главата в семейната вила

Бившият зам.-вътрешен министър Румен Андреев се е самоубил снощи, съобщи „24 часа“. Той се е пострелял в главата в семейната вила в софийската местност „Щъркелово гнездо“. Предполага се, че самоубийството е станало след скандал със съпругата му.

„Не мога да повярвам! Няма нормална логика, която да го накара да посегне на живота си“, изплака Агаина.

В събота сутринта той, както обикновено, отишъл на лов с приятели. Върнал се обаче малко по-рано от обичайното – към 14.30 часа и легнал веднага са си почива.   Към 18.00 часа съпругата му отишла да го събуди, той с голяма неохота станал. „Едвам, едвам се вдигна“, каза Валентина Агаина пред „Епицентър“.

Тя го помолила да отиде да купи хляб от магазина в селото, излязла навън да прибере прането от простора и в един момент чула изстрел. Като се върнала във вилата, го видяла проснат на земята в хола, оплискан в кръв. Обезумяла Агаина изтичала до съсед лекар. Когато докторът го видял, само казал: „Той вече няма нужда от мен“.

В последните години Румен Андреев страдаше от тежко заболяване на тазобедрената става, придружено с нетърпими на моменти болки. Взимаше болкоуспокоителни лекарства, но все по-често прибягваше до алкохола. Съпругата му го е молела да спре с пиенето.

„Криеше се, за да пие. Казвах му – спри да пиеш! Много го болеше! Но каквото и да е било, няма нормална логика, за да го направи! Не съм очаквала, че може да посегне на живота си. Той не е такъв човек. Как можа да сътвори такава глупост? Как ще живея без него“, не спира да нарежда Валентина Агаина.

Съпругата търси мотив или повод

– какво точно е накарало съпругът ѝ да посегне към пистолета. Чуди се, защо се е върнал толкова рано от лов, допуска, че още тогава той не се е почувствал добре.   „Мъча се да намеря логика, няма! Хората и рак имат, и пак живеят!  Да, болките му в ставата бяха адски, но той е винаги е бил силен като характер и като дух. Като го видях в много къв, мислех си, е диша и повиках лекар. Той само като го видя, каза: „Не“! Не мога да повярвам!“, разказва Агаина.

Жената веднага се обадила в полицията, първо дошли от 8-мо РПУ, после от СДВР, накрая от Съдебна медицина. До 5 часа сутринта продължил огледът и разследването. Няма съмнение, че е става въпрос за самоубийство, но на трупа ще бъда направена аутопсия.

Румен Андреев е роден през 1951 г. в София, завършил е право.

В системата на МВР е от 1977 г. като следовател трета степен в Главно следствено управление.    От 1979 до 1992 г. е преназначаван последователно на длъжностите „старши следовател“ и „главен следовател“, а след това – като началник на отдел „Престъпления срещу националната сигурност“.   От 22 декември 1994 г. е зам.-директор на Националната следствена служба (НСлС). Званието „полковник“ му е присъдено през 1995 г.   Назначен е за зам.-вътрешен министър през 2005 г.

Снимка: Клуб ‘Z’

Подобни статии

Top