Бивш затворник отказа да слезе на последна спирка, троши чистачка и стъкло

Бил в неадекватно състояние и оказал яростна съпротива на ченгетата

Бивш затворник отказа да слезе на последната спирка на автобус от градския транспорт на Пловдив снощи, съобщиха от ОДМВР-Пловдив. След като бил изведен насила на спирката на обръщалото до новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“, той се ядосал, счупил чистачката на рейса и започнал да удря по панорамното му стъкло.

Инцидентът станал към 21.30 часа снощи, когато на тел. 112 постъпил сигнал за конфликт на последната спирка на градския транспорт на бул. „България“. Според информацията, пътник във видимо неадекватно състояние отказал да слезе от автобус, чиято работна смяна приключвала и се насочвал към гаража.

След като шофьорът и кондукторът успели да изведат навън мъжа, той започнал да буйства. Пристигналите незабавно на място полицаи от Трето РУ установили, че това е 38-годишен бивш затворник, изтърпял преди дни ефективна присъда в пловдивския затвор.

Мъжът насочил агресията си към униформените и оказал яростна съпротива при задържането му. Ченгетата го закопчали и отвели в ареста на районното, където бившият затворник продължил да буйства. Той отказал да даде и кръвна проба за химичен анализ.

Няма пострадали при инцидента, уточняват от полицията.

По разпореждане на дежурен районен прокурор срещу бившия затворник е образувано бързо производство за хулиганство и унищожаване на чужда движима вещ.

Задържан е за срок до 24 часа.

Подобни статии

Top