Бивша данъчна шефка, осъдена условно за подкуп, се разплака в съда

Защитата на Ренета Иванова настоя за отмяна на условната присъда и налагане на административно наказание – глоба

Бившата данъчна шефка от НАП – Пловдив Ренета Иванова се разплака в съда днес, докато състав от апелативни съдии разгледаха жалбата й срещу условната й присъда, наложена от Окръжния съд под тепетата. Иванова бе осъдена през февруари тази година по съкратената процедура, като Окръжният съд й наложи 2 години условно с 4 години изпитателен срок за това, че е приела подкуп от 2000 лв. от собственик на пловдивска фирма, за да упражни влияние  върху свои колеги.

Бивша данъчна шефка обжалва условната си присъда за подкуп

Иванова била началник на отдел „Обработка на плащанията и задълженията“ в Дирекция „Обслужване“ в ТД на НАП Пловдив. Тя поискала 4000 лв. от бизнесмена, който имал частна фирма за дрехи, за да упражни влияние при вземане на решение от две длъжностни лица при ТД на НАП  – Пловдив, които да приключат данъчната проверка на фирмата без констатации за нарушения или размерът на дължимите суми – неплатен и недължимо приспаднат данък, вследствие на констатирани нарушения, бъде намален.

Осъдиха условно данъчна служителка, хваната с подкуп в Пловдив

Впоследствие Иванова ебше отстранена от длъжност.

Днес в залата държавното обвинение настоя присъдата на бившата данъчна служителка да бъде потвърдена от апелативните магистрати. Защитничката й Ташкена Колчева обаче поиска условната присъда на жената да бъде отменена и да й бъде наложено административно наказание – глоба. Адвокат Колчева посочи, че жената била принудена от обстоятелствата да приеме парите, тъй като се грижела сама за двамата си синове, които били тежко болни, а също и за болните си родители.

Пловдивската данъчна, поискала 4000 лева подкуп, застана пред съда (СНИМКИ+ВИДЕО)

От своя страна Иванова каза, че съжалява за стореното и помоли за по-леко наказание.

Съдът ще се произнесе в законовия срок.

Подобни статии

Top