Бивша и настояща бензинджийки обрали бензиностанцията край Асеновград

Служителката на смяна също помогнала за кражбата

Две жени са арестувани за обира на бензиностанцията в Асеновград, съобщиха от прокуратурата. Оказва се, че в схемата участвали бивша служителка в бензиностанцията и съквартирантката й, която в момента работела в обекта и била на смяна, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Оттам уточниха, че досъдебното производство по случая се наблюдава от Районната прокуратура в Асеновград.

Магистратите наблюдават извършената кражба на 3 374 лева от касата на бензиностанцията край  Асеновград, задържани са обирджийката и служителката за срок от 24 часа.

Както DCNEWS вече съобщи обирът станал малко преди зазоряване – около 4.00 ч., на бензиностанция „Петрол“ на изхода на Асеновград по пътя за село Бачково. На място пристигнал полицейски екип от РУ на МВР – Асеновград, като в помещението се намирала дежурната служителка, подала сигнала. Тя обяснила, че докато била зад касата, близо до рафтове с подредени цигари, в търговския обект влязла непозната жена с маска на лицето. Тя отишла в касовото помещение и оттам взела наличните пари, част от които били от оборота или общо 3 374 лева.

Обир в Асеновград! Жена с качулка обра бензиностанция

Незабавно били проведени процесуално-следствени действия, в резултат на които се установило, че жената, която е влязла в търговския обект, работела преди на бензиностанцията. Според първоначалните данни, тя и дежурната служителка предварително се уговорили да откраднат парите и да си ги разделят. Двете живеели заедно на квартира, имали финансови затруднения.

При извършено претърсване и изземване в жилището им е била намерена част от отнетата сума, като от нея липсвали 200 лева. Двете жени, съответно – 37-годишната дежурна служителка и бившата й колежка, на 32 г., са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Предстои с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Асеновград, да бъдат привлечени като обвиняеми за кражба. Разследването по случая продължава.

Снимка: bg.fuelo.net

Подобни статии

Top