Бивши ченгета искат да ги оправдаят, жалят 6-годишни присъди за грабеж

Стефан Модев и Петър Атанасов бяха осъдени за грабеж на микробус с контрабандни цигари от пловдивски търговец

Оправдателни присъди или връщане на делото за ново разглеждане от Пловдивския окръжен съд поискаха днес бившите полицаи Стефан Модев и Петър Атанасов и техните защитници. Двамата обжалваха пред Апелативния съд присъдите си от по 6 години затвор по обвинение в грабеж на микробус със 78 мастербокса цигари на стойност  289 533 лв. от склад на Кукленско шосе в Пловдив в края на май 2017 година.

6 години решетки за грабеж на контрабандни цигари от две бивши ченгета

Припомняме, че Окръжният съд под тепетата ги призна за виновни за грабежа от търговеца на контрабандни цигари Еркан Хаков през април.

Бившият младши инспектор в сектор „Общинска полиция“ Модев бе признат за виновен и за притежание на пистолет „Макаров“ и боеприпаси за него – 8 бойни пистолетни патрони и 8 стоп патрони, като не е взел необходимите мерки за сигурност при съхранението им и ги е държал извън метална каса. За това престъпление съдът го осъди на една година затвор, но накрая му наложи едно общо наказание от шест години.

В съдебната зала днес прокурорът от Апелативна прокуратура Андрея Атанасов настоя присъдите на двамата да бъдат потвърдени.

Единият от адвокатите на Стефан Модев – Христо Ботев пък посочи, че в мотивите към присъдата съставът на окръжният съд е преписал дословно обвинителния акт на държавното обвинение и добави, че двамата са обвинени за грабеж на вещи, които собственикът им твърди, че не е притежавал. „За мен това е тотален абсурд и затова не може да се постанови присъда“, подчерта юристът.

1 2

Подобни статии

Top