Бившият кмет на Асеновград оглави социалистите от Пловдив област

Емил Караиванов бе избран с тайно гласуване след онлайн заседание в събота

Социалистите от Пловдив област избраха нов областен председател на мястото на Георги Гергов – това е Емил Караиванов, който спечели срещу Атанас Петков, съобщиха от пресцентъра на Столетницата.

Областният съвет на БСП в Пловдив заседава днес, а заради COVID мерките форумът се проведе онлайн. Участваха 76 души от 17 общини от областта, както и от шестте районни организации в града. В онлайн заседанието взеха участие и членовете на Националния съвет на партията и депутатите от региона.

След онлайн заседанието бе проведено тайно гласуване. Областният съвет избра за председател д-р Емил Караиванов.

52-годишният социалист е два мандата кмет от 2011 г. до 2019 г. на Асеновград. Той е лекар със специалност неврология, притежава и магистратура по здравен мениджмънт. След завършването си е работил в Спешна помощ-Асеновград като лекар и управител на Медицински център. Работил е в Неврологично отделение на МБАЛ“ Пловдив“, бил е заместник-изпълнителен директор на „МБАЛ Пловдив“ и заместник-директор и невролог в болница „Св. Мина“ Пловдив. Д-р Караиванов има и два мандата като общински съветник в община Асеновград.

Подобни статии

Top