Бившият полицай Атанас Качаков – под домашен арест

Обвинен е в отвличане и приготовление за придобиванена голямо количество наркотици

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е променена мярката за неотклонение на полицая Атанас Качаков от „задържане под стража“  в „домашен арест“.

Срещу него са повдигнати две обвинения – за отвличане от повече от две лица от лице от състава на МВР и проявена особена  жестокост към пострадалия, както и приготовление за придобиване на голямо количество наркотици.

Съдът прие, че към настоящия момент остава непроменено обоснованото предположение за съпричастност на Качаков към обвиненията които са му повдигнати, като се позова на събрани по делото гласни и писмени доказателствени материали. Пловдивският апелативен съд се съобрази с влошеното здравословно състояние на обвиняемия, който страда от неврологично заболяване, обострило  се през последните шест месеца след ареста му, както и влошеното психично здраве на големия му син, и прие, че мярката „домашен арест“ с проследяващо електронно устройство гривна правилно е взета от окръжните магистрати. По този начин се постига баланс между обществения и личния интерес. Съдът потвърди и наложената от Окръжен съд забрана за напускане на страната.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемия и съда, където бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

Подобни статии

Top