Бизнесът на Асеновград в сигнал до институциите заради локалите: Опитват се да съсипят бизнеса ни

От ДНСК разпоредиха РДНСК-Пловдив да извърши проверка на място и по документи на строящото се в момента локално платно

Сигнал с искания и предложения от местния бизнес в Асеновград, свързани с проекта, строителството и надзора на новостроящото се локално платно на изхода на града изпратиха до министрите на вътрешните работи, регионалното развитие и благоустройството, околната среда и водите, финансите, областния управител на Пловдив, началника на ДНСК и кмета на Асеновград собственици и управители на фирми, чиито бази се намират в зоната от изхода на гр. Асеновград до кръговото кръстовище за кв. „Долни Воден“, м. „Павлитатка“. В сигнала се обръща внимание и на отвеждането на водите на локала чрез примитивни канавки в канализацията на Водния цикъл на града, с директно изтичане и без пречистване.

„Ние сме част от фирмите, които в годините на разруха след 10 ноември 1989 г., с много усилия, рискове и честен труд участвахме в процеса на съживяване на икономиката на Р. България, като създадохме работещи предприятия, осигурихме работни места и наливахме данъци в държавната и общинска хазна. Изглежда е дошло време, когато някой  е решил с парите от нашите данъци да съсипе нашия честен бизнес, като установи монопол на определени препдриятия – наши и чужди, обслужвани напълно от локала, а останалите удави и фалира с локала бент на входа на Асеновград“, пишат от местния бизнес.

Според писмото локала-бент действа като стена и отцепва автомобилния достъп до предприятията, което пък цит.: „създава предпоставка за фалит, безработица и удавяне на предприятията чрез бъдещи наводнения, предизвикани от локала-бент“.

„В същото време новостроящият се локал осигурява прекрасет пътен достъп до оектите на определени големи фирми, предимно финансирани от Р. Турция, в зоната около КЦМ, като слиза и се кава до тях, с която тези предприятия ще просперират и ще могат да установят „монопол на големите“ над „малките фирми-обречени на фалит от локала-бент“. Ние – собствениците на фирми на местния бизнес и нашите работници, сме потенциалните бъдещи фалирали бизнесмени и безработни, които ще молят за работа в големите заводи около КЦМ, заради които реално се изгражда този локал“, пишат още хората.

Само преди седмица те излязоха на протест и затвориха за кратко едното платно на пътя Асеновград-Пловдив.

Още тогава те обясниха, че искат локалните платна да слязат на нивото на имотите. Предтавителите на местния бизнес настояха още да се разкрият шахтите и да се спазват поетите обещания от предната власт, според които трябва да се помага на местния бизнес, а на практика това не се случва.

Бизнесът затвори Асеновградско шосе, собственици на фирми протестираха заради локалите (СНИМКИ И ВИДЕО)

Хората предлагат при изграждането на бъдещите кръгови кръстовища да не се допуска грешката на изградените вече, които били с неправилен наклон навън и приличали на цит. „тракийски могили“, като не осигурявали визуална връзка в двете посоки на пътя.

Целият сигнал вижте ТУК

DCNEWS научи, че от Дирекция за Национален строителен контрол към МРРБ са изпратили писмо до началника на РДНСК-Пловдив и до кмета на община Асеновград с искане за извършване на обстойна проверка на място и по документи на строящото се в момента локално платно. От пресцентъра на ДНСК казаха пред репортер на сайта, че в 15-дневен срок от РДНСК ще трябва да изпратят писмен отговор до всички заинтересовани лица и да предоставят резултатите от проверката и предприетите последващи действия, в съответствие с предоставените им правомощия.

От Община Асеновград пък посочиха пред DCNEWS, че общината не е страна по казуса и заради това писмото на ДНСК е пристигнало при тях само за информация. Оттам допълват, че не могат да вземат отношение по случая.

Така представителите на бизнеса трябва да изчакат двуседмичния срок на проверката.

DCNEWS ще продължи да следи казуса.

Подобни статии

Top