Бизнесът в Асеновград избра най-добрия винар сред колегията

Борислав Ангелов е най-добрият винар и сред предприемачите в Асеновград

Кметът  на Асеновград д-р Грудев го награди

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев връчи наградата на най-добрия винар сред бизнесмените от града и техни приятели. А именно, това е асеновградчанинът Борислав Ангелов. След като само преди седмица Ангелов доказа, че  най-добрият майстор в конкурса „Най-добро домашно вино“, той спечели сърцата и на членовете на дегустационната комисия с виното си, произведено от сорт Каберне Совиньон.

„Радвам се, че толкова много винопроизводители се включиха в този конкурс. Всички сте оценени от справедливото и безпристрастно жури. Аз съм сигурен, че виното на всеки един от вас е прекрасно и правено с любов. Убеден съм, че и през следващата година ще има също толкова много, че дори и повече участници. Желая здраве и късмет на всички!“ С тези думи кметът Грудев се обърна към присъстващите на церемонията, след което тържественото връчване на призовете за другите наградени продължи.

Председателят на „Съюз на предприемачите – Асеновград“ Васил Пиронков награди останалите винари сред асеновградските бизнесмени и техни приятели, подредили се на челните места от почетната стълбица в конкурса. Той приветства гостите, като сподели: „Надявам се да остареем заедно така, както виното узрява, а най-добрите винопроизводители да стават все повече“.

Общо 18 предприемачи с 23 проби се състезаваха в престижния конкурс. С домашното си вино в надпреварата се включиха винопроизводители не само от Асеновград, но и от Крумово, Куклен, Тополово, Калофер и други населени места в областта.

„Съюз на предприемачите – Асеновград“ награждава отличените винари за 15-ти път. Комисията, която определи победителите, не знаеше чие вино на кого е, с цел да се запази в тайна шампионът до последния момент. 1-во място сред производителите на бяло вино си заслужи Кирил Донев.

Пламен Павлов пък стана победител в категорията на ароматизираните вина. Наградени бяха най-добрите винари сред приятелите на предприемачите от Асеновград.

Тук Петко Чиликов с вино от Мавруд се нареди на 3-тата позиция. 2-ро място грабна Георги Филипов с розе от Мерло. А за първенци бяха отличени трима винопроизводители на вино от Мерло. Техните божествени напитки си спечелиха еднакъв брой точки – 18. Това са Никола Митов, Илия Стаменов и Георги Филипов.

3-ти бе класиран Георги Запрянов с Каберне Фран. На 2-ра позиция се нареди Кирил Донев с традиционния станимашки Мавруд.

А за победител в конкурса бе отличен Борислав Ангелов с Каберне Совиньон. Той е управител на фирма за производство и логистика на хранителни стоки.

1 2

Подобни статии

Top