Бизнесът за Пловдив осигурява апаратура за лечението с кръвна плазма - DC news

Бизнесът за Пловдив осигурява апаратура за лечението с кръвна плазма

Бизнесът за Пловдив осигурява апаратура за лечението на коронавирус с кръвна плазма, съобщиха от там:

Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ винаги е обръщал внимание на важните и значими теми не само в града и областта, но на национално и световно равнище, тъй като считаме и е ясно, че същестуването на социума и икономиката са взаимосвързани по целия свят.

 

Във времената, в които се намираме, покосени от COVID – 19 кризата, съзнаваме колко труден и пълен с неясноти е животът за хората в страната ни. Ние, от Бизнесът за Пловдив възприемаме, че е извън нормите за нормалност в 21 век да липсва апаратура, която е животоспасяваща за мнозина. Ето, защо, обединени от възгледите си, взехме решение за дарителска акция, чрез която да закупим 2 апарата за реконвалесцентна плазма, с които да оборудваме центъра за трансфузионна хематология в гр. Пловдив, като по този начин ще успеем да помогнем на широк кръг от хора. Така, осигуряваме достъп за хората, които нямат възможност да пътуват до София, където към момента се извлича плазма само в Националния кръвен център, а от друга повишаваме процента на спасени пациенти от заболяването с коронавирус. В световен мащаб, процесът, все още подлежи на проучвания, но видимо показва успеваемост в една значителна част от резулатите. САЩ и много други страни от Западна Европа, а и не само, официално признават този метод на лечение, като държавите осъщесвяват и финансиране в тази посока.

 

Организирахме инициативата изключително бързо, събрахме средствата светкавично и веднага поръчахме необходимата техника, за да може да скъсим времето за доставка и възможно най-бързо да се въведе в експлоатация. Считаме, че такава апаратура е нужно да бъде достъпна най-малко в областните градове в България, тъй като има много хора, които вече са преминали през заболяването, желаят да дарят плазма, но се разколебават именно поради факта, че апаратура за извличането й, към момента се намира само на територията на София.

 

СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ отправя благодарност и към другите големи компании, които прегърнаха каузата и се вкючиха в инициативата, което е поредното доказателство за обединяващия момент – най – висшата ценност, а именно човешкият живот.

 

Живеем в динамично променящо се време, в което всеки се е замислил и се е забързал за някъде, затова не бива да забравяме, че без живот няма развитие и прогрес, няма бъдеще, а бъдещето зависи от нас!

 

С уважение!

Подобни статии

Top