Бизнесменът Йордан Таков извършил двойното убийство в Пловдив

Жертвите са бивш полицай и сина му

Бизнесменът Йордан Таков, на 45 г. е извършителят на двойното убийство в Пловдив днес следобед, пише „24 часа“. Малко преди 16.00 ч. той разстреля бившия полицай Васил Ботев, 52 г. и сина му Христо, 32 г.

Таков е бил съдружник на по-младия мъж. Двамата имали фирма за рециклиране на кафе-машини.

Убитите баща и син се занимавали с рециклиране на кафе-машини

“Сигналът за престъплението е бил подаден в 15, 50 ч. на тел. 112. Автопатрул на Трето районно управление е пристигнал на място за 3 мин. и е задържал извършителя на място”, съобщи шефът на полицията комисар Йордан Рогачев на местопрестъплението. По думите му има свидетел, който е бил близо до склада, където е станала екзекуцията. Той е чул изстрели, а след това е видял от помещението да излиза мъж. Точно той се е обадил на спешния телефон.

“Двойното убийство е извършено със законно притежаван пистолет “Макаров” след спречкване между бизнеспартньорите. Все още се изяснява мотивът. Работи се по всички версии. Оръжието е иззето”, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Йордан Таков е изпразнил целия пълнител на пистолета в телата на Васил и Христо Ботеви. Арестуваният няма криминални регистрации. Има семейство и деца, както и жертвите му.

Таков е давал кафе-машините на бащата и сина, за да ги преработват. По непотвърдена информация той е бил племенник на Васил Ботев. Предполага се, че скандалът може да е избухнал заради пари.

1 2

Подобни статии

Top