Бизнесменът Йордан Таков отива на съд за двойното убийство на съдружниците си в Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 46-годишния бизнесмен, убил преди година и половина баща и син

Пловдивската окръжна прокуратура изправя на съд 46-годишния бизнесмен Йордан Таков за убийството на съдружниците му – Васил Ботев и сина му Христо Ботев. Двойното убийство бе извършено на 26 ноември 2019 г., котато около 16 ч. Таков разстреля бившия полицай Васил Ботев, 52 г. и сина му Христо, 32 г., с когото бил съдружник.

Съдът остави в ареста двойния убиец Йордан Таков, разстрелял съдружника си и баща му

По делото е установено, че обвиняемият и двамата пострадали били роднини. Те имали и бизнес отношения. Занимавали се с доставка, рециклиране и търговия с кафе машини. Йордан Таков притежавал законен пистолет „Макаров“. На 26 ноември 2019 г., в гр. Пловдив, между тях възникнал спор, понеже обвиняемият искал да вземе обща за фирмата кафе машина. Христо Ботев не бил съгласен. Последвал физически сблъсък между тримата, след което Таков застрелял с пет куршума бащата и сина.

Убитите баща и син се занимавали с рециклиране на кафе-машини

По делото са разпитани свидетели, иззети са били веществени доказателства, изготвени са били множество експертизи. Заключението на комплексната съдебномедицинска експертиза сочи, че смъртта на Христо Ботев е настъпила от остра кръвозагуба, след като е бил прострелян три пъти, а на баща му Васил, който е бил прострелян два пъти, от нараняване в областта на врата.

Бизнесменът Йордан Таков извършил двойното убийство в Пловдив

Таков е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора.

Предвиденото наказание от закона, за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Подобни статии

Top