БК Левски отпадна от Шампионската лига

Баскетболистите на Тити Папазов бяха тотално надиграни у дома с 56:96 от украинския Прометей в четвъртфинал от квалификациите

Левски издържа само една четвърт срещу Прометей и отпадна на четвъртфинал в квалификационния турнир от Шампионската лига с домакин София и зала „Арена Армеец“. Украинците се наложиха с 96:56 и в четвъртък ще играят полуфинал.

Левски в изцяло български състав и с много млади баскетболисти в състава си нямаше практически сили да се противопостави дълго на много класния тим на Прометей, с отлични чуждестранни попълнения това лято. Въпреки липсата на каквото и да било потвърждение до момента, от новите екипи на столичния отбор липсваше досегашния спонсор Лукойл, а реклами липсваха и по таблата в залата.

„Сините“ стартираха мечтано, въпреки изцяло българския си състав, и взеха двуцифрена преднина в първата четвърт, стигаща до 14 точки в един момент.

Стрелбата от тройката вървеше за Левски, а гостите бяха и доста разконцентрирани в защита в началото. Добрият старт за Цветомир Чернокожев обаче бе прекъснат от бързо натрупани лични нарушения – четири за осем минути.

Втората част обаче бе точната противоположност, Прометей се събуди и направи фамозна серия от 33-0. Така не само обърна в своя полза, но и взе солиден аванс до почивката, прекъснат само от една тройка на Венци Петков почти със сирената – 30:48. Петков бе и единствен с двуцифрен актив за домакините до полувремето с 11 точки.

Нищо не се промени особено в третия период, спечелен от гостите с убедителна разлика и преди финалната четвърт резултатът вече бе 38:74. В нея Прометей вече си бе решил задачата и даде също повече шанс за изява на украински играчи, макар също национали на страната и силни състезатели.

Венци Петков записа 19 точки за Левски, Чавдар Костов добави 11, и Цветомир Чернокожев – 10.

Шон Еванс и Д`Анджело Харисън приключиха съответно с 18 и 16 точки за Прометей.

Подобни статии

Top