Благо Джизъса купува отбор, който играе в Лига Европа!

Рууд Гулит бил уволнен от Терек Грозни, защото не пуснал българина в игра, разкри бившият ни национал в „Шоуто на Николаос Цитиридис“

Бившият национал Благой Георгиев внесе малко повече конкретика на плановете си да купи футболен отбор. За тези свои планове той говори в края на февруари в интервю за sportbox.ru.

„За мен винаги на първо място е футболът. Сега имам глобална цел и се надявам тя да се превърне във факт през лятото. Искам да закупя футболен клуб. Не ме питайте даже от коя страна ще е. Ще узнаете всичко от официалните новини. Засега е рано да се говори конкретно“, загадъчно казва Благо тогава.

В „Шоуто на Николаос Цитиридис“ в петък вечер, където гостува заедно с половинката си Златка Райкова. той добави, че става въпрос за много солиден проект извън България.

„Имам сериозни амбиции, водим разговори. Става въпрос за много силен отбор, който играе в Лига Европа почти всяка години. Дано коронавирусът не попречи това да се случи през лятото. Няма да играя, защото съм старичък вече, но ще го ръководя.

Ще променя много, като ще започна с дисциплината, защото без нея нищо не става. В същото време ще искам и шоу на терена, защото това привлича хората на стадиона. Защо не български отбор – просто ми предложиха в чужбина, ходих и се убедих, че това е моят отбор“, разкри Георгиев.

В близките седмици ще стартира и негова футболна школа за деца в Суходол, където живее. В школата му ще работят най-добрите треньори по негови думи.

Холандската легенда Рууд Гулит пък е бил уволнен от треньорския пост в Терек Грозни, защото не пуснал бившия български национал Благой Георгиев в игра. Георгиев бе в Терек между 2009 и 2012 година, като записа 105 мача, в които отбеляза 7 попадения.

Благой Георгиев купува редовен участник в Лига Европа“Престоят ми в Терек беше много интересен. В началото бях скептичен, защото все пак това е Чечня, бяха водили войни и имах притеснения. Оказа се, че са били напразни. Хората там са мюсюлмани, докато аз съм вярващ християнин, но никога не съм имал проблем.

Дори преди мач Рамзан Кадиров пращаше кола да ме води на църква. Те уважават вярващите, дори да не са мюсюлмани. Гулит беше атеист от своя страна. Не ме пусна в един мач, само защото бях постил, а аз бях капитан на отбора. Загубихме и Кадиров се поинтересува защо не съм играл. Като разбра, освободи Гулит“, сподели Благой Георгиев.

Подобни статии

Top