Благородно: Деца намериха чантата на възрастна пловдивчанка и я предадоха на полицията (СНИМКИ) - DC news

Благородно: Деца намериха чантата на възрастна пловдивчанка и я предадоха на полицията (СНИМКИ)

Седмокласниците от ОУ „Драган Манчов” бяха удостоени с грамоти от областната дирекция на МВР за доблестната постъпка

От името на ръководството на пловдивската полиция днес заместник-директорът комисар Васил Костадинов връчи грамоти и благодари сърдечно на седмокласниците Соня Костова,  Зара Петрова, Тодор Андреев и Георги Пенчевски. Четиримата съученици от  ОУ „Драган Манчов” в областния град бяха отличени за проявените честност и благородство.

На 15 юни, докато се разхождали в квартал „Смирненски”, те забелязали на пейка забравена дамска чанта и без да се колебаят позвънили на тел. 112, а след това я предали във Второ РУ. В чантата имало значителна парична сума и златни накити.

Малко по-късно същия ден униформените установили и притежателката им – възрастна пловдивчанка, която си получила парите и ценностите, изразявайки своето възхищение и благодарност за постъпката на децата.

На церемонията днес в сградата на ОДМВР – Пловдив присъстваха родителите на учениците, директорът на училището Десислава Стаменова и една от класните ръководителки – Иванка Казакова. Към всички тях комисар Костадинов отправи думи на признателност за доброто възпитание в отговорност и съпричастност.

В приветствието си заместник директорът подчерта, че поведението на четирите деца е пример за подражание не само за техните връстници, но и за цялото ни общество.

„В днешно време все повече се нуждаем от такива добри дела, които да ни вдъхват вяра, че човечността и подкрепата между хората продължават да бъдат ценени. Още по-хубавото е когато те са извършени от нашите деца в доказателство, че мисията ни като родители е изпълнена”, подчерта той.

Подобни статии

Top