Благотворителен коледен базар с куче Мон в ОУ „Петър Берон“

Каузата си струва – изграждане на нова детска клиника

Благотворителен коледен базар на учениците от ОУ „Петър Берон“ и любимото на цял Пловдив терапевтично куче Мон ще събират средства за изграждане на нова детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“.

„Благотворителната акция ще се проведе на 18 декември, а куче Мон, което учи в III „А“ клас на същото училище ще посреща гости на щанда“, разказа стопанката на Мон Велислава Костадинова.

Тя допълни, че ОУ „Петър Берон“ в район Централен е първото училище, което се е включило в инициативата и заслужава огромна похвала, защото и учителите, и децата са много активни. Костадинова припомни, че на коледния базар миналата година учениците от ОУ „Петър Берон“ успяха да съберат 4007 лв., а за първия учебен ден тази година – вместо да купят цветя за учителите, те са дарили 3 400 лв.  По думите й кампанията набира все повече популярност и вече са събрани близо 80 000 лева.

„Благотворителността е да дариш добрина и надежда. Хубаво е от най-ранна възраст децата да се учат да подават ръка на болните и онеправданите. Това ще им помогне да станат добри и стойностни хора“, сподели и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Той призова учениците от пловдивските училища да се включат със свои коледни базари в благотворителната кампания.

Подобни статии

Top