Благотворителна изложба-базар събира средства за изграждането на Детска клиника в Пловдив

Изложбата „Деца творят за деца“ показва изработеното от първия випуск на Занаятчийското училище за деца в Старинен Пловдив

Регионалната занаятчийска камара в Пловдив открива благотворителна изложба – базар под надслов „Деца творят за деца“.

Събитието ще се състои в галерия „Занаяти“ на ул.„Д-р Вълкович„ № 3,етаж I, от 18:00 ч. днес.

По време на изложбата посетителите ще имат удоволствието да видят изработеното от първия випуск, преминали обучение в  Занаятчийско училище за деца в Старинен Пловдив” – 2021.

Събраните средства ще бъдат дарени, за изграждане на Клиника по педиатрия в Пловдив.

Припомняме, че проектът на отдел „Култура, археология и културно наследство” в партньорство с Регионална занаятчийска камара, спечели финансиране от Министерство на културата в размер на 100 000 лева.

Инициативата се радва на огромен интерес от страна на деца, родители и желаещи възрастни. Децата са изключително мотивирани, ентусиазирани и искрено се забавляват, овладявайки тънкостите на занаятите и изработвайки стъпка по стъпка свое собствено занаятчийско произведение, под вещото ръководство на известни в страната и чужбина майстори от Регионалната занаятчийска камара – Пловдив.

Всяко дете се запознава детайлно с три занаята. Заниманията се провеждат в къщите в Старинен Пловдив – Улица на занаятите (ул. „Стръмна“ № 1, 1А, 3, 5), Бакалова къща (ул. „Д-р Ст. Чомаков” № 9), Галерия „Занаяти“ (ул. „Д-р Вълкович“ № 3).

През времето на реализация на проекта,  по 100 деца на месец ще имат възможност да се запознаят с най-вълнуващите тайни на традиционните български занаяти, а в тънкостите им ще ги въвеждат 20 майстори от Регионалната занаятчийска камара.

Подобни статии

Top