Блъснаха дете в Столипиново, близките искали да бият шофьора (СНИМКИ)

Катастрофата предизвика напрежение в Столипиново

Блъснаха дете в Столипиново тази вечер, потвърди за DCNEWS началникът на Шесто РУ комисар Николай Кирков.  Инцидентът е станал около 20.30 ч. на ул. „Ландос“.

По първоначални данни детето е пресичало улицата, без да се огледа и шофьорът на бял „Фолксваген Лупо“ не е успял да го види в тъмното. То е откарано в болница, няма информация за състоянието му.

Според очевидци, при удара детето излетяло във въздуха, преметнало се и паднало на земята, а състоянието му е било тежко.

На място в момента са екипи на Пътна полиция и Шесто РУ, извършва се оглед, посочи комисар Кирков. По думите му шофьорът не е бит, но на улицата са излезли много хора от махалата.

Според очевидци водачът на фолксвагена е карал бързо, преди да блъсне малчугана. Хора от квартала веднага са го извадили от колата, като само бързата реакция на полицейски екип е предотвратил саморазправа. Шофьорът е бил вкаран в една от патрулките, научи DCNEWS от очевидец на място. Впоследствие той е бил откаран в районното.

„Все още нямаме информация за състоянието на пострадалото дете, чакаме да видим какво ще ни кажат от болницата. Засега няма напрежение в махалата, нито пък е имало бой. На улицата са само сеирджии“, коментира началникът на Шесто РУ.

Снимки: bTV

Подобни статии

Top