Блъснаха дядо на пешеходна пътека в Асеновград

Две баби са в болница, шофьорите не ги видяли, докато карат на заден

Дядо беше ударен на пешеходна пътека в Асеновград, съобщи пресцентърът на ОДМВР-Пловдив. Инцидентът е станал вчера на кръстовище в града.

Лек автомобил „Опел“, управляван от 32-годишен шофьор от асеновградското село Мулдава, ударил  73-годишния пешеходец. Възрастният човек бил откаран в болницата, където е оставен под лекарско наблюдение. Проверките за употреба на алкохол и наркотици на водача показали отрицателен резултат.

Друг асеновградчанин пък блъснал жена на 84 години, докато правел маневра на заден ход. Около 18.00 ч. вчера 42-годишният мъж карал назад с пежото си на ул. „Радецки“ в Куклен и не видял бабата. Жената била откарана в болница с различни травми. Няма данни за употреба на алкохол от водача.

При подобен инцидент пострада и 82-годишна баба в Пловдив. Около 11.00 ч. вчера тя била блъсната в на ул. „Братя Бъкстон“ в кв. „Кючук Париж“ от „Пежо“, което се движело на заден ход. Шофьорът – 53-годишен пловдивчанин, не е употребил алкохол. Възрастната жена е приета за лечение в болница.

По трите случая се водят досъдебни производства.

Снимката е информативна

Подобни статии

Top