Блестяща Стойка Кръстева спечели втори медал за България! (ВИДЕО)

Българката победи Юан Чан от Китай и се класира на полуфиналите в кат. до 51 кг

Блестяща Стойка Кръстева се класира за 1/2-финалите на боксовия турнир от Олимпийските игри в Токио. Двукратната ни европейска шампионка и носител на два сребърни медала от световни първенства изигра трети много силен мач при 51-килограмовите в японската столица. Родната звезда наложи волята си над Юан Чан (Китай), като след солидно представяне се поздрави с успех с 4:1 съдийски гласа (28:29, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27).

Двубоят стартира добре за Стойка, която бързо разчете правилната дистанция и с красиви комбинации взе превес. Китайката от своя страна търсеше предимно мръсни прийоми, но Кръстева успя да ги неутрализира, запази хладнокръвие и взе аванс от 4:1. Втората част премина още по-уверено за нашата националка, която освен комбинации от десен и ляв прав, вкара успешно и точни ъперкъти в тялото на китайката, за да може още по-убедително да вземе превес в съдийските карти. При това положение българката трябваше да защити позицията си в третия рунд, като тя направи именно това, с умели контри засичаше Чан и по категоричен начин сломи съпротивата й.

Така Стойка донесе на България минимум бронзово отличие от Олимпийските игри. С достигането до полуфиналите на Игрите в Токио Кръстева постигна най-големия и значим успех в кариерата си.

От участие на финалите в японската столица я дели местната звезда Цукими Накими, която отстрани колумбийката Ингрит Виктория.

Двубоят им ще бъде на 4 август от 08:15 часа сутринта, българско време.

Гледайте феноменалното представяне на Стойка Кръстева на боксовия ринг от 08:25 минута на видеото!

„Най-важното е дългогодишният труд и екипната работа. Всеки противник си изгражда различна стратегия – в нашия случай нашата беше по-добра и печеливша. Комбинацията от удари е тактиката, която ми е изградил треньорът. Аз съм длъжна като състезател да изпълнявам тактиката на треньора и смятам, че това е разковничето да се поздравим с успеха.

Още тръгвайки от България казах – тренирали сме достатъчно, много сме подготвени, надявам се просто да успеем да покажем всичко, което сме изградили през последните години – какъв ще е медалът, времето ще си покаже. Знаем доста за съперничката на полуфинала”, каза Кръстева пред БНТ след успеха си.

Подобни статии

Top