Близки на убития преподавател от Аграрния: Почерниха паметта му!

Семейството на доцент Стефан Нейков е възмутено от помията, хвърлена върху името му

„Това е брутално престъпление, което е било предварително замислено. Огромна помия се изля върху него и нас, а той и на мравката път правеше. Имаше над 300 научни публикации у нас и в чужбина. Двата нови сорта – салата „Ира” и алабаш” Ники” са кръстени на нас. Носят нашите имена. Потресени сме. В шок сме. Всички в Садово, Чешнигирово, който го е помолил да отиде и да им види растенията за болести, винаги се е отзовавал. Винаги е помагал. Какви бяха тези помии, не мога да разбера… Пенсионер е и не е преподавал от много години”. Това каза пред Агенция Монитор  съпругата на убития с бейзболна бухалка в понеделник вечерта край Пловдив доц. Стефан Нейков – Ирина. Думите й потвърдиха и двете му деца Николай и Наталия.

Арестуван за жестокото престъпление е 42-годишен мъж, който е съпруг на студентка, на която убитият е трябвало да съдейства за взимане на изпити срещу секс и пари, е версията на разследващите.

Близките и приятелите на жертвата обаче не скриха своята погнуса от това. „Боже Господи, какъв секс на 70 години?! Айде сега!”, изригнаха и съседки на семейството. Според тях убитият доцент бил винаги готов да помага на комшии и приятели.

„Слизаме да чистим пред блока, той е първи. Негов приятел се разболя, ходеше да му пазарува. Не вярваме да е искал пари и секс от студентка”, казаха жените.

Съпругата Ирена и децата й се чудят как ще продължат живота си

и как ще гледат хората в очите оттук нататък. Те не знаят и кога ще е погребението, въпреки че им звънят хора от цялата страна, защото първо трябвало от прокуратурата да наредят от Съдебна медицина да освободят трупа. Синът Николай, който също е учен в Института по растителни генетични ресурси в Садово, е възмутен от факта, че са изкарали баща му едва ли не сексуален маниак.

Вечерта на 2 юли доц. Стефан Нейков е имал уговорена среща с 32-годишната студентка. Трябвало да се видят близо до Спортната зала в село Оризари до Пловдив. Ненадейно там се появил мъжът на студентката, който започнал да налага пенсионера с бейзболната бухалка.

Към 22 часа агонизиращият учен бил намерен до колата си на бул. „Христо Ботев“  в Пловдив и издъхнал малко след пристигането на линейката.След това 32-годишната жена тръгнала към река Марица, където изхвърлила бейзболната бухалка. Мъжът й се отдалечил в друга посока. Ден по-късно студентката завела полицаите до мястото на речния бряг и им показала къде е изхвърлила оръжието на убийството.

Снимка: Агенция Монитор

Подобни статии

Top