Близки на загинали момчета от Стамболийски искат постоянен арест за шофьора-убиец (ВИДЕО)

Роднините на загинали в зверската катастрофа край Кадиево тийнейджъри търсят справедливост

Както вече DCnews.bg  съобщи, българи, живеещи във Франция, изпратиха отворено писмо с подписка до главния прокурор. Два месеца след тежката катастрофа край пловдивското село Кадиево, при която загинаха две момчета – на 16 и 17 години, бащата на едното от тях, който в момента живее в Париж, и представители на българската общност във френската столица са изпратили отворено писмо до Иван Гешев. Те искат той да осъществи надзор по делото срещу 19-годишния шофьор, причинил трагедията – Петър Маринашки.

Припомняме, че в емоционален пост в профила си във Facebook миналия петък бащата Тодор Бараков изрази болката си от това, че извършителят на катастрофата продължава да се забавлява в СПА-хотели и да се събира и весели с приятели в дома си.

Почернен баща: В кръвта на Петър Маринашки е било установено наркотично вещество

„Резултатът от теста за наркотици, който излезе наскоро, се оказа положителен. Въпреки всичко, мярката за неотклонение на Петър Маринашки не е заменена. Той още е на свобода. Потресени сме от факта, че животът на нашите деца струва 2 000 лева – толкова е паричната му гаранция. Търсим отговори защо той не е задържан”, каза тази сутрин пред NOVA майката на загиналия Тодор Бараков – Галина Илчева.

„24 часа след катастрофата той беше пуснат на свобода срещу парична гаранция от 2000 лв. Но животът на две деца не струва 2000 лв. нали?“, запита през сълзи майката на загиналия Виктор Василев Силвия Вълкова.

С писмото си до обвинител номер едно близките искат Маринашки да бъде задържан до приключване на делото.

„Искаме той да бъде задържан до приключване на делото, както и да получи максимална ефективна присъда. Трябва да има справедливост. Така е редно”, посочиха още почернените майки.

По думите на приятели на загиналите, Петър е шофирал автомобила на майка си и то 24 часа, след като е причинил катастрофата.

1 2

Подобни статии

Top