Близките на Плъха искат нов процес срещу д-р Димитров (СНИМКИ)

Протестиращи посрещнаха доктора с овации пред съда

Близките на Жоро Джевизов – Плъха, който бе застрелян от рентгенолога от УМБАЛ Пловдив д-р Иван Димитров, докато се опитвал да обере гаража му, поискаха Апелативният съд да върне делото за ново разглеждане от окръжните магистрати. Според адвокатът на родителите на Плъха Златка и Димитър Джевизови – Красимир Елдъров, лекарят е превишил условията на неизбежната отбрана, а съдебният състав от Пловдивския окръжен съд е бил предубеден.

Доктора с условна присъда, оправдаха го за убийството на Плъха (СНИМКИ)

Това стана ясно по време на съдебното заседание в апелативния съд, който разгледа днес протеста на прокуратурата срещу оправдателната присъда за убийството на първа инстанция. Припомняме, че тогава д-р Димитров бе осъден на 2 години условно с 3-годишен изпитателен срок само за притежанието на незаконен пистолет и 17 патрона.

„Като някакъв нинжда покойният Джевизов вади ножове от джобовете си и ги хвърля по доктора“, бе една от репликите на адвокат Елдъров, който беше категоричен, че лекарят е бил въоръженият човек, а не Плъха, въпреки че убитият на два пъти е хвърлил нож по Димитров, а след това го е замерил с метална табела.

Адвокат Елдъров посочи, че ако съдът не накаже д-р Димитров за убийството на Джевизов, подобна ситуация ще стане най-добрият начин за разчистване на сметки. По думите му докторът е имал възможност, след като е забелязал Плъха да влиза в гаража му, докато е играел на телефона си, да позвъни на спешния телефон 112 и да повика полицията. „Все пак той е цивилизован на високо ниво“, подчерта юристът.

Прокурорът от Апелативна прокуратура Румен Боев заяви, че д-р Димитров е превишил неизбежната самоотбрана.

„Всичко друго е така – човекът си е защитавал имота и т.н.“, призна обвинителят. Припомняме, че на първа инстанция прокурорът по делото Георги Пенев поиска условна присъда за медика по обвинението за убийство, тъй като имало смекчаващи вината обстоятелства – д-р Димитров съдействал на правосъдието, а жертвата е предизвикала реакцията му.

„Искам за тоя доктор най-голямата присъда, той ми взема сина. Не биваше да го убива“, афектира се в залата майката на Плъха Златка.

1 2

Подобни статии

Top